Boreas Slot-feest

"op het Kasteel Doornenburg"

woensdag 25 oktober 2017 van 13.00h (precies) tot 20.30h


Dit SLOT-feest is niet zoals een 50- jarige bruiloft of zo, en het gaat ook helemaal niet om Alice en Aart. We vieren de vreugde om de 15 mooie jaren dat we met zijn allen reizen hebben gemaakt. Het is dus een feest van ons allemààl en iedereen verdient hier even veel aandacht, want allemaal SAMEN vormen we BOREAS

We vieren dat we elkaar hebben leren kennen, samen vreugde hebben gedeeld en nog veel méér: òòk allerlei over Cultuur, Godsdienst en  Geschiedenis van tal van landen en volkeren. 

Precies zoals op de Boreas reizen zullen we ook deze dag samen iets gaan beleven in een goed mengsel van ernst en vrolijkheid.

Kleding: op dit middeleeuwse Kasteel komt Iedereen verkleed… liefst in de kledij van de reis  of het land, die je het meest heeft aangesproken.

Dus: Beste Jonkvrouwen, Edellieden, Ridders, wapenknechten, monniken, troubadours, bedelaars, kermisklanten, narren en voetvolk: Weest allen van harte uitgenodigd om samen dit Boreas – eindfeest vorm te geven.

Dat doen we door bij de ontvangst eerst elkaar proberen te her-kennen, thee of koffie te drinken en dan samen een meterslang krentenbrood te nuttigen (een knipoog naar de  beroemde Boreas-krentenbollen).  

Dit wordt gevolgd door een meditatieve zang – bijeenkomst in de mooie oude kapel van het kasteel.

Daarna gaan we naar de gewelven in de kelder, waar we kijken naar een fraaie projectie van beelden van de reizen. Bij elk van de geprojecteerde reizen zingen we uiteraard de bijpassende liederen. Een speciale liedbundel wordt uitgereikt en mag worden meegenomen! Op deze manier kunnen we de ervaringen delen die we hebben met elkaar en die projecties kunnen ons geheugen mooi opfrissen. 

Het feestelijk slot-diner houden we in de grote feestzaal van het kasteel, aan ronde tafels gedekt met fijn damast tafellinnen en  verse bloemdecoraties. Er is luxe bestek, wijn- en waterglazen etc. Tussen-de-gangen-door wisselen we van tafel. Het voorgerecht is een buffet met op iedere tafel een draaiplateau, vol lekkernijen

 

Voorafgaand aan het hoofdgerecht worden 3 kleurkaartjes uitgereikt:

Het dessert is ook in vorm van een buffet. Dit alles met passende wijnen, karaffen met water op de tafel en koffie/thee tot slot. Tijdens het dessert zal een grote, brandende ijstaart worden binnengebracht, met de tekst; BOREAS REIZEN.  En ja….dan gaat het er echt van komen….die taart gaat uiteraard smelten…

BOREAS zal gaan verdwijnen….want..., samen met onze herinneringen, spel en gezang  gaan we dit schone geheel samen totaal op-eten…!


Sketches

Zowel bij het vertonen van de licht-beelden als ook tijdens het diner zal er alle gelegenheid zijn voor eigen grappen, liederen en leuke sketches, want de reizen hebben uiteraard aanleiding gegeven voor vele hilarische momenten. Voel je dus vooral sterk aangemoedigd om, in allerlei gelegenheidscombinaties, over je Boreas-reis-ervaringen het woord te voeren, samen te vertellen of uit te beelden!!! 

Laat je activiteit s.v.p. vooraf weten aan Aart en Alice, want met een kleine planning krijgen we een goed verloop van de feestelijkheden.

Voor vragen, mededelingen en ander overleg zijn we altijd bereikbaar op onze basis!


Praktische informatie

De deelname staat open voor reizigers die tenminste 3 Boreas-reizen hebben meegemaakt (Chartres niet meegerekend).

PRIJS     € 35,- p.p.  alles inbegrepen J

BEGIN    van het feest: 13.00h (d.w.z. je komt dan aan wandelen over de ophaalbrug). Parkeren kun je buiten de gracht

EINDE    omstreeks 20.15h.


Aanmelden

Download het inschrijfformulier hier > INSCHRIJFFORMULIER Boreas-Slotfeest

let op.....!


Overnachten

Als je in de omgeving wil blijven slapen (en er toch een klein reisje van wil maken) zijn er uiteraard vele mogelijkheden in Arnhem en Nijmegen te vinden, maar ook twee dicht bij het kasteel:


Routebeschrijving Kasteel Doornenburg

Met de auto:

Met openbaar vervoer:

NB: Die bus rijdt elk half uur (!). Voor alle zekerheid…kijk op  www.9292.nl


Wandeltip

Wij  kunnen het natuurlijk niet laten om nog twee SUGGESTIES te geven, voor een wandeling die je kunt doen vóórdat je uiterlijk om 13.00h die ophaalbrug over stapt: 

Tip 1

Tip 2